Skip to main content

Översikt

Medlemshanteringen styr vilka som har åtkomst till arbetsytan och vad varje person kan göra. Endast en ansluten Ägare i arbetsytan kan lägga till medlemmar, ändra roller eller ta bort medlemmar.

Roller i arbetsytan

Varje roll tillåter olika åtgärder i arbetsytan. Personer som bjuds in från en arbetsyta visas som Gäst på teamnivå.

Var du hittar det

Öppna det här området via följande vägar.
  • Arbetsyta -> Inställningar -> Lägg till medlemmar
  • Arbetsyta -> Inställningar -> Grundläggande information -> Medlemmar

Lägg till medlemmar

  1. Öppna Lägg till medlemmar.
Öppna Lägg till medlemmar i arbetsytans inställningar
  1. Välj Lägg till teammedlem eller Bjud in ny medlem och ange sedan e-postadressen.
Ange e-postadress för att bjuda in en medlem till arbetsytan
  1. Välj en roll: Ägare, Redigerare eller Läsare.
Välj roll för den inbjudna arbetsytemedlemmen
  1. Klicka på Skicka inbjudningar.
Skicka inbjudan till arbetsytan

Ändra en medlems roll

Ändra rollen när medlemmens ansvar eller åtkomstbehov förändras.
  1. Öppna fliken Medlemmar och välj en medlem i listan.
Öppna fliken Medlemmar och välj en medlem i listan
  1. Ändra rollen.
Ändra roll för vald arbetsytemedlem
  1. Kontrollera och spara ändringen.
Bekräfta ändring av arbetsyteroll Du kan inte ändra din egen roll eller göra en ändring som lämnar arbetsytan utan en ansluten Ägare. Om du vill ändra den sista Ägare till Redigerare eller Läsare måste du först göra en annan ansluten medlem till Ägare.

Ta bort en medlem från en arbetsyta

Ta bort personer från medlemslistan när de inte längre behöver åtkomst till arbetsytan.
  1. Öppna fliken Medlemmar och välj Ta bort från arbetsyta i medlemmens åtgärdsmeny.
  2. Bekräfta medlemmen som ska tas bort.
Bekräfta borttagning av arbetsytemedlem Följande begränsningar gäller för borttagning.
  • En medlem som är registrerad som arbetsytans skapare kan inte tas bort från medlemslistan, oavsett aktuell roll.
  • Du kan inte ta bort någon om arbetsytan då lämnas utan en ansluten Ägare. Gör först en annan ansluten medlem till Ägare.
  • Den sista medlemmen kan inte tas bort.
  • En Ägare som inte är skaparen kan tas bort om en annan ansluten Ägare finns kvar.
Information om hur du tar bort arbetsytans skapare från teamet finns i Lägg till och redigera teammedlemmar. Om en behörig teammedlem finns överförs ägarskapet automatiskt när skaparen tas bort från teamet.

Viktiga anteckningar

  • Åtkomst till arbetsytan kräver både teammedlemskap och tilldelning till arbetsytan.
  • Om gränsen för användarplatser är nådd måste du först öka antalet platser i teamets fakturering.
  • Endast en ansluten Ägare i arbetsytan kan ändra roller eller ta bort medlemmar. En team-Administratör kan inte utföra dessa åtgärder om personen inte också är en ansluten Ägare i arbetsytan.

Relaterat